Sterk deelnemersveld springen voor Jumping Amsterdam

22 januari 2017

Naast een fantastisch deelnemersveld in de FEI World Cup™ Dressage weet ook de mondiale springtop de weg naar de RAI Amsterdam te vinden. Met Olivier Philippaerts (BEL), John Whitaker (GBR), Emanuele Gaudiano (ITA), Jerome Guery (BEL), Peder Fredericson (SWE), Marcus Ehning (GER), Bertram Allen (IRL) en Piergorgio Bucci (ITA) komen acht ruiters uit de actuele top 50 van de wereldranglijst aan start.

Jeroen Dubbeldam en Carusso la Silla, foto Digishots

Ook Patrice Delaveau (FRA), Hans Dieter Dreher (GER), Malin Baryard-Johnson (SWE), Philip Weishaupt (GER), winnaar van de Grote Prijs in Aken vorig jaar, en Dermott Lennon (IRL), wereldkampioen in 2002, komen naar het CSI4* Amsterdam. In totaal nemen bijna 50 springruiters uit 16 verschillende landen deel. Voor Nederland doen onder andere Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager mee. Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben de startplekken gekregen voor ruiters tot 25 jaar. Het Noorse springtalent PåL Flam start met een wildcard, mogelijk gemaakt door de Young Riders Academy.

Van de deelnemers dit jaar schreven John Whitaker, Gerco Schröder, Willem Greve, Gert Jan Bruggink en Frank Schuttert de winst in de Grote Prijs van Amsterdam al eens op hun naam. Vorig jaar won Maikel van der Vleuten, hij start komend weekend in Zürich. In Amsterdam neemt zijn vader Eric van der Vleuten de honneurs waar. De Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof (1.60m) op zondagmiddag is natuurlijk de belangrijkste springrubriek van het evenement, maar ook de RAI Amsterdam Six Bar op zaterdagavond is een favoriet van het publiek.

Meer info op www.jumpingamsterdam.nl/evenement/programma/.